Uwajima is een kleine stad aan de zuidwestelijke kust van de prefectuur Ehime op het eiland Shikoku. Als kuststad is Uwajima nauw verbonden met de zee. De visserij is een belangrijk onderdeel van het de regionale economie evenals parel-productie. Het kasteel van de stad is een van de 12 originele kastelen van Japan.

Ben je in de buurt dan is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Vooral het uitzicht over de zee is erg fotogeniek. Vijf keer per jaar is het ook de moeite waard om speciaal naar Uwajima te reizen want dan vechten de stieren. De wedstrijden zijn geen bloedige spektakels zoals we die kennen uit Spanje en Portugal. Het is eerder een soort worstelwedstrijd tussen twee gigantische spierbundels die allebei de regels door en door kennen. Een soort sumo worstelen voor stieren.

Te zien in Uwajima

Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima in de stad Uwajima is een van de 12 kastelen die de Edo-periode (1603-1868) heeft overleefd. Toen het kasteel gebouwd werd, begin 17de eeuw, stond het op een heuvel aan zee. Latere inpolderingen hebben een kloof geslagen tussen het kasteel en de zee. Tijdens de Edo-periode was Kasteel Uwajima de thuisbasis van de Date-clan, de leenheren van de provincie.

Wat vroeger een klein maar formidabel fort was, is nu een lieflijk plaatje. Het kasteel is zowel vanuit het noorden als het zuiden te bereiken en voor beide kanten geldt dat de een goed aantal oude stenen trappen zult moeten beklimmen. De trappen voeren langs de oude stenen muren die inmiddels overgroeid zijn met mos, en door de bossen aan de voet van de heuvel.

Van het complex zijn alleen de hoofdtoren en een opslagschuur bewaard gebleven. De opslagschuur doet nu dienst als museum en de hoofdtoren met het originele houten interieur is ook te bezichtigen.

Ervaar Japan offline