Sumoworstelen

Locaties

Gedurende het jaar vinden er zes grote toernooien plaats. Drie daarvan worden gehouden in Tokyo, de overige drie vinden plaats in Osaka, Nagoya en Fukuoka.

Tokyo
Kokugikan

In Tokyo worden 3 van de 6 sumo-toernooien afgewerkt in de Kokugikan sumo arena.

Osaka
Osaka Prefectural Gymnasium

Het maart toernooi vindt plaats in het Osaka Prefectural Gymnasium in Osaka.

Nagoya
Aichi Prefectural Gymnasium

Het juli toernooi vindt plaats in het Aichi Prefectural Gymnasium in Nagoya.

Fukuoka
Fukuoka Kokusai Center

Het november toernooi vindt plaats in het Fukuoka Kokusai Center in Fukuoka.

Toernooien

Ieder jaar worden in Japan zes grote toernooien gehouden. Een toernooi begint op de tweede zondag van iedere oneven maand en duurt 15 dagen. Van de zes sumo-toernooien worden er drie gehouden in het Kokugikan sumo stadion in Tokyo. De overige wedstrijden vinden plaats in Osaka, Nagoya en Fukuoka.

8 – 22 november 2020
November sumo-toernooi

Het zesde sumo-toernooi van het jaar wordt gehouden in het Fukuoka Kokusai Center in Fukuoka en begint op de tweede zondag in november.

Sumo
Fukuoka
meer info
10 – 24 januari 2021
Januari sumo-toernooi

Het eerste sumo-toernooi van het jaar wordt gehouden in het Kokugikan in Tokyo en begint op de tweede zondag in januari.

Sumo
Tokyo
meer info
14 – 28 maart 2021
Maart sumo-toernooi

Het tweede sumo-toernooi van het jaar wordt gehouden in het Osaka Prefectural Gymnasium in Osaka en begint op de tweede zondag in maart.

Sumo
Osaka
meer info
9 – 23 mei 2021
Mei sumo-toernooi

Het derde sumo-toernooi van het jaar wordt gehouden in het Kokugikan in Tokyo en begint op de tweede zondag in mei.

Sumo
Tokyo
meer info

Zitplaatsen

Ringside seats
Deze zitplaatsen liggen vlak naast de ring en zijn het duurst. Hier zit je op een kussen op de grond. Je ruikt de sumoworstelaars die zo nu en dan het publiek in vliegen.
Box seats
Achter de ringside seats is de rest van de zaal ingedeeld in box seats waar vier mensen op de grond op kussen zitten. Boek je een box seat, dan betaal je altijd voor de hele zitplaats ongeacht of je er alleen gebruik van maakt of met z’n vieren. Box seats zijn ingedeeld in A, B en C klassen afhankelijk van de afstand tot de ring.
Balcony seats
Het balkon dat boven de box seats hangt is uitgerust met westerse-stijl zitplaatsen. Ook hier zijn de plaatsen ingedeeld in A, B en C afhankelijk van de afstand tot de ring. De goedkoopste kaartjes zijn alleen op de dag zelf bij de arena te koop.

Tickets boeken

Tickets voor de sumo-toernooien zijn online verkrijgbaar via de officiële website van de Japanse Sumo Federatie. Op het tournament schema op de website staat vanaf welke datum de tickets in de voorverkoop gaan. Vanaf die datum kun je via dezelfde (Engelstalige) website tickets boeken.

Tickets voor de sumo-toernooien zijn alleen verkrijgbaar via de officiële website van de Japanse Sumo Federatie. Er zijn andere websites die tickets aanbieden, maar omdat dat geen officiële verkoopkanalen zijn loop je een reëel risico dat je niet binnen gelaten wordt. Koop dus altijd je tickets via de officiële website.