Akita reisgids

De noordelijke stad Akita, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur in de Tohoku regio, staat met name bekend om het grote festival wat er ieder jaar plaats vindt.

Het Kanto Festival is een van de drie grote zomerfestivals waarvoor Japanners van over het hele land naar Tohoku komen. Tijdens dit festival worden duizenden lantaarns opgeknoopt aan lange bamboe palen door de straten van de stad gedragen.

Openbaar vervoer

Akita heeft een eigen luchthaven waar dagelijks meerdere vluchten uit Tokyo, Osaka, Nagoya en Sapporo landen. Bovendien is de stad rechtstreeks verbonden met Tokyo via de Tohoku & Akita Shinkansen hogesnelheidslijn. Op deze verbinding is de Japan Rail Pass geldig.

Vergeleken met andere regionale hoofdsteden in Japan is Akita vrij klein. Alle bezienswaardigheden liggen op maximaal 15 minuten lopen ten westen van het treinstation, de belangrijkste transport hub van de stad. Hier sluit de Shinkansen uit Tokyo en de shuttlebus vanaf de luchthaven aan op het lokale busnetwerk.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Overnachten in Akita

In Akita is de accommodatie keuze relatief beperkt. Rond de periode van het Kanto Festival zijn alle hotels al maanden van tevoren volgeboekt.

Centrum

Vrijwel alle hotels in Akita liggen in het centrum van de stad, ten westen van het treinstation. Het mag dan een kleine stad zijn, een aantal grote Japanse ketens hebben hier hotels die allemaal uitstekend beoordeeld worden. Chuo-dori is de belangrijkste winkelstraat van de stad. Een hotel in de buurt van deze straat is dan ook het leukst.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Akita. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Akita.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Akita

Akita Kunstmuseum

Akita Kunstmuseum

Het Akita Kunstmuseum in de regionale hoofdstad Akita is ontworpen door de vooraanstaande Japan architect Ando Tadao.

Kanto Matsuri

Kanto Matsuri

Het Kanto Matsuri is een groot zomer festival dat ieder jaar van 3 t/m 6 augustus gehouden wordt in de noordelijke stad Akita.

Evenementen in Akita

3 – 6 augustus 2020
Kanto Matsuri

Het Kanto Matsuri is een groot zomerfestival dat ieder jaar gehouden wordt in de noordelijk stad Akita.

Festival
Akita
meer info

Gerelateerde berichten

Ginzan Onsen

Populaire onsen resort in Tohoku

De Tohoku regio is een verleidelijke reisbestemming, ook voor Japanners. Veel toeristen bezoeken de regio vanwege de kleine, nostalgische onsen resorts.