Aomori reisgids

Aomori is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en tevens de meest noordelijke hoofdstad op het hoofdeiland Honshu. De stad was een centrale spil in het verkeer tussen Honshu en Hokkaido. Van hieruit vertrokken de veerboten naar het noorden, maar sinds de opening van de Seikan Spoortunnel en de opkomst van budget airlines laten veel reizigers de stad links liggen.

Toch is er best nog wel reden om Aomori te bezoeken. Met name het Nebuta Matsuri zomerfestival trekt jaarlijks veel bezoekers. Ook is de stad een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Hirosaki en Towada.

Openbaar vervoer

Aomori heeft een uitstekende verbinding met een aantal grote steden in Japan via de lucht en over het spoor. De Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn brengt je in 3 uur en 17 minuten naar Aomori. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig. Ook kun je kiezen voor een nachtbus. Zoek hieronder naar je opties.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Trein

Reis je met de Shinkansen naar Aomori dan kom je aan op Shin-Aomori Station. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 5 minuten met een reguliere trein met bestemming Aomori Station. De JR Ou-lijn verbindt de twee stations met elkaar en loopt door naar Hirosaki. Behalve de JR Ou-lijn eindigt ook de private Aomori Railways lijn in Aomori Station.

De meeste bezienswaardigheden in de stad liggen op loopafstand van Aomori Station. De trein heb je eigenlijk alleen nodig voor je reis hierheen.

Overnachten in Aomori

Het compacte centrum van Aomori ligt ten oosten van Aomori Station. De meeste hotels liggen in de wijken Shinmachi en Honcho.

Shinmachi

Als je Aomori Station aan de oostzijde verlaat loop je direct Shinmachi in. Hier heb je een prima keuze uit hotels, maar ook een aantal leuke eetgelegenheden en winkels.

Honcho

Iets verder van het station loop je van Shinmachi door Honcho in. Ook hier vind je een aantal hotels en restaurants. Deze wijk heeft iets meer een nostalgisch karakter.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Aomori. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Aomori.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Aomori

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in dorpen en steden in de prefectuur Aomori uitbundig gevierd word.

Evenementen in Aomori

2 – 7 augustus 2020
Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in dorpen en steden in de prefectuur Aomori uitbundig gevierd word.

Festival
Aomori
meer info

Gerelateerde berichten

Ginzan Onsen

Populaire onsen resort in Tohoku

De Tohoku regio is een verleidelijke reisbestemming, ook voor Japanners. Veel toeristen bezoeken de regio vanwege de kleine, nostalgische onsen resorts.