Aomori reisgids

Aomori is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en tevens de meest noordelijke hoofdstad op het hoofdeiland Honshu. De stad was een centrale spil in het verkeer tussen Honshu en Hokkaido. Van hieruit vertrokken de veerboten naar het noorden, maar sinds de opening van de Seikan Spoortunnel en de opkomst van budget airlines laten veel reizigers de stad links liggen.

Toch is er best nog wel reden om Aomori te bezoeken. Met name het Nebuta Matsuri zomerfestival trekt jaarlijks veel bezoekers. Ook is de stad een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Hirosaki en Towada.

Bezienswaardigheden in Aomori

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri

Nebuta Matsuri is een zomerfestival dat in dorpen en steden in de prefectuur Aomori uitbundig gevierd word. Het grootste en meest bekende Nebuta Matsuri vindt ieder jaar van 2 t/m 7 augustus plaats in de prefectorale hoofdstad Aomori. Het hoogtepunt van het festival is de dagelijkse parade van gigantische met lampionnen verlichte praalwagens. Samen met het Kanto Matsuri festival in Akita en het Tanabata Matsuri festival in Sendai vormt Nebuta…

Gerelateerde berichten