Hiraizumi reisgids

Tijdens de Heianperiode (794 – 1185) was de Fujiwara familie de meest invloedrijke partij van Japan. In 1105 koos de familie Hiraizumi als locatie als zetel voor de bestuur van de noordelijke provincies. Als regionaal politiek centrum en thuisbasis voor de regionale elite ontwikkelde de stad al snel een niveau van culturele verfijning vergelijkbaar met Kyoto.

In 1189 kwam abrupt een einde aan de hoogtijdagen van Hiraizumi toen Minamoto Yoritomo de stad met de grond gelijk maakte. Yoritomo, die kort daarna de eerste shogun van Japan zou worden, was op zoek naar zijn broer en rivaal die ondergedoken was bij de Fujiwara familie.

De stad bereikte na de verwoesting nooit meer het zelfde niveau als tijdens de hoogtijdagen. Een aantal ruïnes van de voormalige overheidsgebouwen evenals een aantal belangrijke tempels in Hiraizumi zijn in ieder geval voor toekomstige generaties veilig gesteld als UNESCO Werelderfgoed.

Openbaar vervoer

Hiraizumi ligt zo’n 450 kilometer ten noorden van Tokyo. Met de Tohoku Shinkansen reis je in iets meer dan 2 uur naar Ichinoseki. Vanaf daar neem brengt een reguliere trein je in 10 minuten naar je eindbestemming. Zowel de reis met de Shinkansen als de reguliere trein worden gedekt door de Japan Rail Pass.

Bus

De bezienswaardigheden in Hiraizumi liggen verspreid over de stad. Een toeristische buslijn verbindt alle interessante locaties.

Fiets

Een ontspannen manier om Hiraizumi op je eigen tempo te ontdekken is per fiets. Bij het station huur je een fiets voor een minimum van 3 uur (¥ 500). Per extra uur betaal je ¥ tot een maximum van ¥ voor een hele dag.

Overnachten in Hiraizumi

Je zou Hiraizumi kunnen bezoek als dagtrip vanaf een stad in de buurt, zoals Sendai. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de stad zelf te overnachten.

Centrum

Alle hotels in de stad liggen in het compacte centrum, direct ten westen van het treinstation. Er zijn een paar westerse-stijl hotels, maar leuker is het natuurlijk om te overnachten in een traditionele Japanse accommodatie en te slapen op een futon in een kamer met tatami matten op de vloer.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hiraizumi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hiraizumi.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Hiraizumi
Chuson-ji

Chuson-ji

De Boeddhistische tempel Chuson-ji is rond 850 gesticht en is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed van Hiraizumi.

Gerelateerde berichten

UNESCO Werelderfgoed in Japan

UNESCO Werelderfgoed in Japan

23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.