Hirosaki reisgids

Ooit was Hirosaki de hoofdstad van de Tsugaru provincie, de westelijke helft van wat tegenwoordig Aomori is. De stad ontstond rond Kasteel Hirosaki van waaruit Tsugaru bestuurd werd. Rond het kasteel staan enkele duizenden kersenbomen, wat tijdens het sakura seizoen voor een prachtig roze spektakel zorgt. Ook vandaag nog is de stad een belangrijk cultureel centrum in de Tohoku regio.

Openbaar vervoer

Hirosaki ligt op ruim een half uur per trein vanaf Aomori. Vanaf Tokyo neem de Tohoku Shinkansen hogesnelheidstrein en stap na een rit van 3,5 uur op Shin-Aomori Station over op een lokale trein naar Hirosaki. De Japan Rail Pass is voor deze hele reis te gebruiken.

De reis is ook per dag- of nachtbus te maken. Bussen tussen Ueno Station in Tokyo en Aomori stoppen onderweg in Hirosaki.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

Vrijwel alle bezienswaardigheden in de stad liggen in de buurt van Hirosaki Park. Van het station loop je in 30 minuten naar het park, maar je kunt ook kiezen voor de bus.

Overnachten in Hirosaki

Het compacte centrum van de stad begint bij de westelijke uitgang van Hirosaki Station. Feitelijk bestaat het centrum uit twee clusters van winkels en restaurants die vlak naast elkaar liggen. In beide clusters vind je een paar prima hotels.

Hirosaki Station

Het eerste cluster begint direct ten westen van Hirosaki Station. Ook de Hirosaki Busterminal ligt hier. Reis je met het openbaar vervoer, dan kom je hier aan. Een hotel in dit cluster is daarom een goede keuze.

Chuo-Hirosaki Station

Iets verder naar het westen, ongeveer halverwege Hirosaki Station en Hirosaki Park, ligt Chuo-Hirosaki Station. Dit station is het eindpunt van een lokale spoorweg. Ook rond dit station ligt een cluster van winkels, restaurants en hotels. Ook de lokale universiteit ligt hier, waardoor de sfeer hier wat gezelliger is dan rond Hirosaki Station.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hirosaki. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hirosaki.

Zoek & boek excursies
Bezienswaardigheden in Hirosaki
Kasteel Hirosaki

Kasteel Hirosaki

Kasteel Hirosaki is een van de 12 originele kastelen van Japan, hoewel niet alles er meer staat.

Shirakami-Sanchi

Shirakami-Sanchi

De bergketen Shirakami-Sanchi is UNESCO Werelderfgoed en biedt prachtige wandelpaden langs spectaculaire natuur.

Gerelateerde berichten

UNESCO Werelderfgoed in Japan

UNESCO Werelderfgoed in Japan

23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

Sakura

Sakura, kersenbloesem in Japan 2020

Als de lente komt in Japan dan trekt een golf van roze bloesem over Japan. De kersenbloesem, sakura in het Japans, is een fenomeen dat je niet mag missen.