Sendai reisgids

Met ruim 1 miljoen inwoners is Sendai verre weg de grootste stad van de Tohoku regio, het gedeelte van Honshu ten noorden van Tokyo. De stad is bovendien een van de 15 grootste steden van Japan. Het moderne Sendaiwerd in 1600 gesticht door Date Masamune, een van de machtigste landheren van Japan. Veel van de geschiedenis van de stad, en dus de bezienswaardigheden, hebben op de een of andere manier iets te maken met de Masamune familie.

Sendai was de zwaarst getroffen grote stad na de aardbeving van 11 maart 2011. De daaropvolgende tsunami zette onder andere het vliegveld onder water en verwoestte de aan zee gelegen wijken van de stad. Het toerisme heeft na de aardbeving de stad een economische boost gegeven wat hielp bij de wederopbouw.

Openbaar vervoer

De Tohoku Shinkansen hogesnelheidslijn verbindt de hoofdstad Tokyo met Sendai Station in iets meer dan anderhalf uur. Zoals naar zoveel bestemmingen in Japan is een dag- of nachtbus de goedkoopste optie. De rit van Tokyo naar Sendai duurt ongeveer 5,5 uur.

In de stad zelf kiezen veel reizigers voor de bus om de bezienswaardigheden te bereiken. Verder zijn er een paar trein- en metrolijnen die van pas kunnen komen.

Openbaar vervoer tickets

Zoek en boek je trein, bus en vliegtuig voor je reis door Japan.

Bus

Speciaal voor bezoekers aan de stad rijdt de Loople Sendai Bus een rondje langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De bus vertrekt iedere 15-20 minuten vanaf Sendai Station. In ongeveer een uur rijdt de Loople Sendai langs de belangrijkste attracties.

Trein

Behalve de Tohoku Shinkansen stoppen ook twee reguliere JR lijnen op Sendai Station.

Metro

Twee metrolijnen doorkruisen de stad. Voor forenzen zijn deze lijnen van vitaal belang, maar voor toeristen is er nauwelijks reden om de metro te gebruiken.

Sendai Area Pass

Sendai Area Pass

Deze pas is verkrijgbaar op het JR station en biedt onbeperkt reizen met de Loople Sendai bus, de metro, stadsbussen en treinen in de omgeving van de stad. De pas is 1 dag geldig en kost ¥ 1.320.

Alleen houders van een buitenlands paspoort kunnen van deze pas gebruik maken.

Overnachten in Sendai

De meeste overnachtingsmogelijkheden in Sendai vind je in het centrum van de stad ten westen van Sendai Station.

Sendai Station / Aobadori

De stations Sendai en Aobadori liggen vlak naast elkaar. In het stationsgebied liggen een aantal prima hotels die erg in trek zijn bij treinreizigers. Vanuit hier heb je met het openbaar vervoer en te voet een prima aansluiting op de rest van de stad.

Ichibancho / Hirosedori

Iets verder ten westen van Sendai Station ligt de wijk Ichibancho die ten noorden begrensd wordt door de straat Hirosedori. Dit is echt downtown en een leuke buurt om te overnachten. Kies uit een ruim aanbod van moderne hotels of overnacht in een typisch Japans capsule hotel.

Zoek & boek een hotel

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Sendai. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Sendai.

Zoek & boek excursies

Bezienswaardigheden in Sendai

Sendai Tanabata Matsuri

Sendai Tanabata Matsuri

Het hoogtepunt van het Sendai Tanabata Matsuri zijn de kleurige octopus-achtige versieringen die in de winkelstraten worden opgehangen.

Evenementen in Sendai

6 – 8 augustus 2020
Sendai Tanabata Matsuri

Het hoogtepunt van het Sendai Tanabata Matsuri zijn de kleurige octopus-achtige versieringen die in de winkelstraten worden opgehangen.

Festival
Sendai
meer info

Gerelateerde berichten

Ginzan Onsen

Populaire onsen resort in Tohoku

De Tohoku regio is een verleidelijke reisbestemming, ook voor Japanners. Veel toeristen bezoeken de regio vanwege de kleine, nostalgische onsen resorts.