Sendai reisgids

Met ruim 1 miljoen inwoners is Sendai verre weg de grootste stad van de Tohoku regio, het gedeelte van Honshu ten noorden van Tokyo. De stad is bovendien een van de 15 grootste steden van Japan. Het moderne Sendaiwerd in 1600 gesticht door Date Masamune, een van de machtigste landheren van Japan. Veel van de geschiedenis van de stad, en dus de bezienswaardigheden, hebben op de een of andere manier iets te maken met de Masamune familie.

Sendai was de zwaarst getroffen grote stad na de aardbeving van 11 maart 2011. De daaropvolgende tsunami zette onder andere het vliegveld onder water en verwoestte de aan zee gelegen wijken van de stad. Het toerisme heeft na de aardbeving de stad een economische boost gegeven wat hielp bij de wederopbouw.

Bezienswaardigheden in Sendai

Sendai Tanabata Matsuri

In de zomermaanden kom je overal in Japan festivals tegen georganiseerd door lokale Shinto Heiligdommen. Een van de grootste festivals in de Tohoku regio is het Sendai Tanabata Matsuri festival. Je vindt tanabata festivals, ook wel “sterren festivals” genoemd, overal in Japan. Traditioneel vindt tanabata plaats op de 7de dag van de 7de maand van de maankalender. Omdat de…