Towada reisgids

Het meer Towada-ko in het Nationaal Park Towada-Hachimantai is het grootste kratermeer van Honshu, het hoofdeiland van Japan. Het park ligt op de grens tussen Aomori en Akita en is met name in de herfst prachtig als de bomen rond het meer meer dan 50 tinten rood worden. Met name het gebied rond de Oirase Stroom is een van de populairste spots in Japan om van de herfstkleuren te genieten.

Towada is goed bereikbaar vanaf Tokyo met de Tohoku Shinkansen. Je reist met de Shinkansen naar Hachinohe en van daar reis je met de bus naar Towada-ko. De bus stopt onderweg ook bij Oirase Stroom.

Te zien in Towada

Oirase Stroom

De Oirase Stroom is een pitoresque beekje en de enige waterafvoer van het meer Towada-ko. Het riviertje, in de bossen van de prefectuur Aomori, is een populaire spot om de herfstbladeren te bekijken. De beek kronkelt door de Oirase Kloof en telt meer dan tien grote en kleine watervallen. In de lente en zomer is het hier prachtig groen. Vanaf de tweede helft van oktober tot begin november kleuren de groene bladeren alle mogelijke kleuren rood en oranje.

De beste manier om de van de Oirase Stroom te genieten is via het wandelpad dat begint bij Nenokuchi, waar Towada-ko het beekje voedt. Van hieruit voert het pad 9 kilometer langs de stroom naar Ishigedo. Helaas loopt er ook een provinciale weg langs de beek die je hier en daar over moet steken. Het geluid van het verkeer wordt op de meeste plaatsen gelukkig verdrongen door het bruisende water.

De bus volgt de weg langs de Oirase Stroom en langs de wandelroute zijn een aantal bushaltes. Vanaf de weg heb je een aardig uitzicht op een groot gedeelte van de beek. Op drukke dagen is het soms lastig om van de natuur te genieten vanwege de vele auto’s en wandelaars.