Vacature sites voor buitenlanders in Japan

Je kunt wel willen werken in Japan, maar je zult dan natuurlijk wel een baan nodig hebben. De sector met de meeste buitenlandse werknemers in Japan is die van de Engelse talenscholen. Deze scholen hebben wervingskantoren buiten Japan. In de meeste gevallen zul je een dagje naar Londen moeten voor een sollicitatieronde als je vanuit hier solliciteert.

Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Die zijn minder dik gezaaid dan de mogelijkheden bij de talenscholen en dus ook moeilijker te vinden. Er zijn echter een aantal goede vacature sites die banen bij bedrijven in Japan onder de aandacht brengen.

Gaijinpot

GaijinPot

De meest bekende site onder buitenlanders die in Japan wonen en werken. Veel Engelse scholen, ook de kleineren zonder buitenlandse wervingskantoren, plaatsen hier hun vacatures. Hoewel er ook wel vacatures voor ander werk tussen staan de hoofdmoot toch Engels geven te zijn.

jobs.gaijinpot.com
DaiJob

DaiJob

De grootste aanbieder van vacatures die niet gefocust zijn op lesgeven. Vooral in de IT sector in Japan is er veel vraag naar buitenlandse specialisten, maar in totaal heeft DaiJob vacatures in ongeveer 20 verschillende categorieën. Veel van de vacatures op DaiJob zijn alleen interessant als je zowel Engels als Japans spreekt.

www.daijob.com
CareerCross

CareerCross

Spreek je Engels en Japans? Op CareerCross vind je een uitgebreid aanbod aan vacatures waar een tweetalige achtergrond vereist is. Je hoeft niet voor alle vacatures vloeiend Japans te spreken en je kunt zoeken naar banen die bij jouw niveau passen. Voor in de sectoren IT en accounting is het aanbod aan vacatures groot.

www.careercross.com