Voorbereiding

Als je de knoop hebt doorgehakt en je hebt een baan gevonden in Japan dan begint de voorbereiding. Je zult een paar maanden moeten uittrekken voor de aanvraag van je werkvisum.

Zoals je op onze bedrijven pagina ziet kom je waarschijnlijk terecht bij een Engels taalinstituut als leraar. Ervaring in les geven is meestal niet vereist, maar goed voorbereid op reis gaan kan toch geen kwaad. We raden je aan om voor vertrek een cursus te doen in de basisbeginselen van het geven van het Engels als tweede taal (TEFL, Teach English as a Foreign Language). Een TEFL cursus geeft je ook meteen een goed referentiekader zodat de training aan het begin van je dienstverband je makkelijker zal vergaan.

Ervaar Japan heeft goede ervaringen met de TEFL cursussen aangeboden door i-to-i. De online cursussen variëren in duur van 40 tot 120 uur. Je werkt opdrachten uit en beantwoord vragen via een online interface. Je persoonlijke tutor beoordeelt je antwoorden en voorziet je van feedback en verbeteringen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden raden wij de Online TEFL Course aan.

Een paar woorden Japans leren zal je helpen om makkelijker aan het dagelijks leven te wennen. We hebben op een rijtje gezet waar en hoe je in Nederland Japans kunt leren.